close
pexels-photo

Mama ben je niet voor even, mama ben je 24/7! In deze blog wil ik jullie wat meer vertellen over het moederschap, in deze vrolijke blog komen 7 punten aan bod die op een leuke manier bijdragen aan de kennis die je als mama moet bezitten! Ik zeg : veel leesplezier!

Het mama-contract
Om dit contract zo goed mogelijk op te stellen heeft het even geduurd maar nu 9 maanden verder zijn alle partijen akkoord, is er geen weg meer terug en is het daar dan toch : de promotie naar het Mama-contract, vanaf nu bent u samen met heel veel collega’s een trotse mama.

Laten we voorop stellen dat dit in de samenleving een van de meest verantwoordelijke banen is, natuurlijk vragen wij u daarom om volledige inzet, Er is geen weg meer terug. Voortaan heeft u geen tijd meer voor andere bezigheden. Zonder al te veel poespas hierbij wat aandachtspunten :

2. Als moeder moet je altijd 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn voor je kindje, om hem te voeden, te verzorgen en liefde te geven, dit is de basis van alles wat je kindje later nog samen met jullie gaat beleven.

3. Als moeder krijg je geen geld voor je kindje, het is niet een routine van ochtends wakker worden, naar het werk gaan en weer naar huis, natuurlijk krijgt je kinderbijslag en andere toeslagen maar houd er altijd rekening mee dat de kosten veel hoger zijn dan de inkomsten en dat je je kindje vooral uit liefde wilt verzorgen.

4. Wat levert mij dit op? Een kindje levert je heel veel blijheid, liefde, gelach, kusjes, knuffels en af en toe een flinke dosis humeur op, maar al met al is dit alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn.

5. Vakanties zijn vanaf nu niet meer onbezorgd en vrij, er is nu altijd een passagier mee die veel aandacht en liefde vergt, zoek dus van te voren alles goed uit om problemen te voorkomen : de juiste camping/ het hotel, de juiste faciliteiten, zorg dat de koffers goed ingepakt zijn met alle benodigdheden zodat je niks bent vergeten.

6. Een dagje vrij? Natuurlijk is het lekker om af en toe eens even een momentje zonder je kindje weg te gaan, zorg er dan voor dat de baby in goede handen is : bij opa en oma, bij goede vrienden of een bekende oppas. Dit zorgt voor rust en geeft je weer de energie om er vol voor te gaanNog plannen voor uitbreiding?

7. Bewaar alle gebruikte spullen, dit kan je heel gemakkelijk weer gebruiken als er gezinsuitbreiding komt, doordat je al een kindje hebt weet je precies wat je nodigt hebt en wat niet, dit scheelt veel onnodige uitgaven.

Tot slot : Kort samengevat is het mama zijn een rollercoaster van emoties, wisselende werktijden, hard werken en een hoop geluk, het vergt enige inspanning maar ik weet zeker dat het meer dan de moeite waard is en het je leven altijd een goede boost zal geven.

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
Ruben

Geschreven door Ruben

Reageren

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
close-link