close
Blog

Mama : HELP WAT HEB IK NODIG??

pexels-photo-325265

In deze blog wil ik jullie wat meer vertellen over wat je allemaal nodig hebt als je een kindje krijgt, dit namelijk omdat deze lijst eigenlijk nooit ophoud! Hierbij gaat het niet alleen om materiële spullen maar ook zeker om eigenschappen die een grote rol spelen!

Vaak als het om materiële spullen gaat heb je veel van de dingen die je in een opwelling koopt niet nodig, hieronder vind je een lijstje met handige spulletjes die wel van waarde zijn :

 • Een badje : voor het schoonhouden van je kindje, maar dit spreekt voorzich.
 • Een standaard : voor het badje, dit beschermt je rug!
 • Een badring : dit is voor iets grotere kinderen maar is ideaal om je handen even vrij te hebben! Zorg er wel altijd voor dat je er bij blijft!!
 • Een voedingskussen : mocht je nog geen een hebben aangeschaft haal er dan snel een! Je hebt ze in wasbare vorm en met losse hoezen, Zorg er wel voor dat je een paar extra hoezen er bij besteld!
 • Hema : op deze link van Hema.nl : https://www.hema.nl/baby-uitzetlijst staat een lijst met dingen die je sowieso nodig hebt, gewoon doen! Je kunt het later altijd nog aanvullen!
 • Een aankleedkussen : koop hiervan alvast maar een paar extra want je kan ze altijd wel gebruiken! Eentje voor in de Slaapkamer, de huiskamer en voor de badkamer, haal er ook alvast setjes extra hoezen bij om te verschonen.
 • Rompertjes : 6 rompertjes in maat 56 en alvast een paar in maat 62 voor als je baby wat groter is. Maar : Koop ook een of twee prematuur voor het geval dat, de Hema bied maat 44 en 50 aan. Als je er 2 koopt zit je altijd save.
 • Een Maxicosi : dit mag je echt niet vergeten vooordat je kindje komt, moet dit een hele dure zijn? Nee zeker niet, kies welke jij prettig vind, alle maxicosies moeten aan veiligheidseisen voldoen dus een nieuwe is altijd goed, koop deze op tijd zodat je je kindje veilig mee naar huis kunt nemen.
 • Een douchkruk : voor mama is dit ideaal om in de douch even te ontspannen aan de dagelijkse drukte van een zwangere vrouw, ook na de bevalling is dit ideaal, je kunt ze lenen bij de thuiszorgwinkel.

Over naar de serieuzere zaken! Emotionele eigenschappen! Denk hierbij aan : kennis, humor, bewustzijn, energie, nuchterheid, relativeringsvermogen en een grote drive. We nemen de belangrijkste punten er even uit :

 • Kennis : Kennis is een zeer belangrijke omdat het van belang is dat je je kindje optimaal te kunnen ondersteunen en te helpen, ga daarom voor de geboorte een beetje op onderzoek uit en probeer verschillende situaties te visualiseren, dit kan helpen om bepaalde situaties makkelijker te herkennen en op te lossen
 • Energie : Energie is misschien wel de belangrijkste van dit rijtje, zonder energie ben je eigenlijk nergens, zorg er dus voor dat je een goed patroon op bouwt dat voor jouw werkt, deze structuur kan er voor zorgen dat je in je dagelijkse bezigheden net iets meer energie opbouwt om de dag door te komen, slaap is vooral heel belangrijk hierin, overleg daarom goed met jouw partner om de taken te verdelen om een optimale ritme te behouden.
 • Nuchterheid : Ook nuchterheid is erg belangrijk bij het krijgen van een kindje, soms moet je namelijk een grote portie van je laten afglijden, vooral de negatieve dingen kunnen hard aankomen, toch is het dan belangrijk om dit los te laten en te bedenken wat jij goed voor jouw kindje vind.
 • Drive : Samen met energie is een Drive misschien wel het belangrijkste van de fysieke eigenschappen, met kleine kinderen in huis is het namelijk geen moment rustig meer, je blijft heen en weer vliegen en ook schoonmaken wordt een dagelijkste routine!

Ik hoop dat deze blog jullie een beetje in de goede richting heeft geholpen, heb je zelf nog tips? Plaats ze in de reacties om andere moeders te kunnen helpen!

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
Ruben

Geschreven door Ruben

1 reactie

 1. Leuk blog om te lezen! Wij hebben een babynestje beneden op de bank. Erg cosy voor s avonds of voor een slaapje overdag. Voor de eerste weken vooral!

  Liefs Sabine

Reageren

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
close-link