close
Blog

10 revolutionaire manieren om in Google te zoeken!

10 manieren om te zoeken in Google

In het huidig internet tijdperk kan je vrijwel alle informatie in Google vinden die je maar kan bedenken! In een paar minuten en muisklikken heb je de heerlijkste recepten voor een taart of heb je de volledige theorie voor je van een interessante cursus.

Maar vaak is het juist deze enorme hoeveelheid aan informatie wat ervoor zorgt dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je uren in plaats van minuten nodig hebt om het juiste te vinden.  We hebben daarom een lijst voor je samengesteld met de meest effectieve manieren voor het zoeken in Google om je te helpen om nog beter te kunnen zoeken!

1.  Of DIT of DAT

Soms weet je niet zeker wat de naam ook al weer was waar je naar wilt zoeken. Gelukkig is dat voor Google geen probleem! Simpel gezegd typ je een paar variaties in van hetgeen je zoekt en scheid je de zoektermen door een ‘|’ symbool of type ‘OR’. Vervolgens zal het makkelijker zijn om het resultaat te kiezen welke het meest zinvol lijkt.

2. Maak gebruik van SYNONIEMEN

De Nederlandse taal is rijk aan synoniemen. Het gebruiken van synoniemen in je zoekopdrachten kan erg helpen! Gebruik hiervoor het ‘~’ teken. Als je bijvoorbeeld naar “gezond ~eten” zoekt vind je alle resultaten met synoniemen van eten, in combinatie met gezond.

3.  Zoek binnen websites

Soms herinner je nog wel op welke website je iets hebt gezien maar weet je niet meer precies waar. In dat geval kan je bij Google zoeken naar resultaten van alleen die ene specifieke website. Om dit te doen type je het website adres en het zoekwoord in Google in.

4.  De kracht van de asterisk

Als je enkel een gedeelte van het woord, zin of nummer herinnert kan je dit aanvullen met het ‘*’ teken. Google zal vervolgens je de mogelijke combinaties laten zien.

5.  Ontbrekende woorden

Als je wilt zoeken naar een zin maar niet meer precies herinnert hoe de zien loopt kan je gebruik maken van de ontbrekende woorden optie van Google. Gebruik hiervoor de tekst ‘AROUND(6)’ om aan te geven dat je, in dit geval, ongeveer 6 woorden mist.

6.  Gebruik maken van een tijdsbestek

Soms heb je dringend behoefte aan bepaalde informatie die zich verhouden tot een bepaalde periode. Om hiernaar te zoeken kan je een tijdsbestek aan je zoekopdracht toevoegen door twee jaartallen te gebruiken met drie puntjes ertussenin.

7.  Zoeken naar een titel of URL

Om te helpen bij het vinden van de belangrijkste woorden van de naam van een artikel gebruik maken van de functie ‘intitle:’ aangevuld met de zoekterm. Wil je juist zoeken naar een term in een websiteadres gebruik dan ‘inurl:’.

8.  Het vinden van soortgelijke websites

Als je een prachtige website hebt gevonden en een soortgelijke site wilt vinden kan je ‘related:’ gebruiken, aangevuld met de url.

9.  Complete zin

Het formuleren van een complete zin of een zinsdeel tussen aanhalingstekens zorgt ervoor dat Google deze exacte zoekwoorden combinatie in die specifieke volgorde voor je zal zoeken. Het verschil met dezelfde opdracht zonder aanhalingstekens zal zijn dat Google naar elk woord afzonderlijk zal zoeken.

10.  Onbelangrijke zoektermen

Om onbelangrijke woorden uit de zoekresultaten te verwijderen kan je gebruik maken van het minteken ‘-‘. Door deze voor het zoekwoord te zetten zal Google enkel de resultaten zien waar dit zoekwoord niet in voorkomt.

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
Tags : bebigoogletipszoeken
admin

Geschreven door admin

Reageren

Mis Niets!
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF

JA! IK SCHRIJF MIJ IN 
We delen je e-mail met niemand - 100% privacy
close-link